OP REIS NAAR BINNEN

Al sinds mijn jeugd ben ik fan van water op allerlei verschillende manieren ‘dook ik in het water’, wedstrijdzwemmen, kanoën en zeilen. Ik denk dat het er ook wel een beetje met de paplepel is ingegoten, aangezien mijn vader kapitein op de grote vaart was.
Toen ik 30 was, stopte ik na 10 jaar bij de Ouddorpse Reddingsbrigade. Het was klaar, maar ik was nog niet klaar met water! Ik besloot, net als mijn vriend, te gaan windsurfen, dat leek me zo cool! En is het ook. Ik kreeg les van Ruben….afijn…..jaren later ontmoeten wij elkaar weer, mijn oude windsurfleraar en ik als yoga docente. We besloten wat samen te organiseren, onze krachten en interesses te gaan bundelen. Ruben is ook fan van water en is naast triatleet tegenwoordig een erkend Wim Hof Instructeur.

Dat had meteen mijn aandacht, super interessant, wat kan een bad met ijsblokjes voor mij doen? Hoe kan het bevroren water mijn weerstand verhogen? Om een aantal persoonlijke redenen, wilde ik er meer van weten. Zo vind ik het super interessant, dat je dus je adem leert beheersen in een ijsbad. Als je dat daar kunt, dan kun je dus beter met stress situaties omgaan in het dagelijks leven. Een gezegde vanuit de yoga leer is; wie zijn adem beheerst, beheerst zijn Geest. Ook als surfster vind ik het belangrijk om te weten, hoe ik rustig kan blijven in koud water en wellicht bij een surf sessie waarbij ik in de problemen kom, meer tools heb om mezelf te redden. En dan het gedeelte van weerstand verhoging….ik ben altijd bezig met fit zijn & blijven. En als je tegenwoordig steeds meer ziet dat topsporters in een ijsbad gaan zitten voor hun recovery, tsja…dan zegt dat toch ook iets.

Afgelopen winter organiseerde we samen een training in mijn studio. We wilde niet voor de snelle fix gaan. Je kent ze wel, ff ijsbad in duiken, selfie maken en posten op insta en checken hoeveel likes je hebt. Nee, we wilden de mensen meenemen in de verandering. Daarom hadden we de opzet, met 1 x per maand een bijeenkomst van een lange ochtend, uitleg over de materie, afwisselend met yoga, pranayama, adem oefeningen van Wim Hof, ijsbad of een duik in de zee terwijl het bijna vriest. Deze training bleek een succes en zat helemaal vol. Dat vroeg om meer…
We kregen een volgend plannetje. Haha ja we hebben er zin in. We zijn beiden op zoek naar nog meer verbinding naar binnen, nog meer zelf onderzoek, jezelf beter leren kennen en naar binnen gaan, dat is de enige weg. En zo ontstond het idee om naar Polen te gaan, naar de plek waar Wim Hof elke winter heen gaat en mensen mee neemt naar de top van de Snezka. De berg is hoogste berg van het Reuzengebergte en die gaan we beklimmen in niets anders dan schoenen en een korte broek! Dit vraagt om training, confrontatie met jezelf, zelfonderzoek & verbetering. Om zoiets te doen, zullen we de geest moeten onderzoeken, een sterke Geest is een sterk lichaam. We zijn tegenwoordig zoveel naar buiten gericht met al onze social media en 24 uurs maatschappij, waar alles maar ‘leuk’ moet zijn. Niet buiten, maar naar binnen, daar ligt alles besloten. Een leefregel van mezelf is: geen betere kennis dan zelfkennis.
En jij? Wil je ook jezelf beter leren kennen, je weerstand verhogen, je grenzen verleggen, jezelf sterker maken….kom maar op en doe met ons mee!

Wat kun je verwachten?

3 dagen van 9.30-15.00 uur training inclusief lunch in Yogastudio Ouddorp, zaterdag 1, 8 en 15 december 2019.
9 t/m 14 januari verblijf in Polen, met auto heen & terug, waar we overnachten in het plaatsje Preszieska. Het huis heeft sauna en jaccuzi en 2 persoon kamers. Als hoogtepunt, beklimmen van de Snezka.

€ 785,- pp incl. 3 trainingsdagen, auto rit heen en weer, alle overnachtingen, ontbijt, lunch en diners, yoga /meditatie & verdieping van Bellatrix, en Wim Hof Methode training van Ruben

We nemen je graag mee op een reis naar binnen, in contact met jezelf, je hart in en de berg op!
Deze expeditie is pittig maar waardevol, het wordt onvergetelijk.
Ruben Ouderikmanspoel – erkend Wim Hof Instructeur
Bellatrix van Wingerden – eigenaresse Yogastudio Ouddorp

Opgeven is mogelijk via: info@yogastudioouddorp.nl tot 1 oktober.
Deelnemen is geheel op eigen risico. Vooraf is er wel een gezondheid check en selectie. Deelname is pas definitief na betaling van 50 % voor 5 oktober. Info en vragen bel: 06-16457707