BLOG

Ik raad altijd al mijn yoga cursisten aan om ergens een yoga les te volgen, als je op vakantie bent. Het is zo leuk om nieuwe ervaringen op te doen, te vergelijken en te kijken hoe het ergens anders is.

Ik raad altijd al mijn yoga cursisten aan om ergens een yoga les te volgen, als je op vakantie bent. Het is zo leuk om nieuwe ervaringen op te doen, te vergelijken en te kijken hoe het ergens anders is.

Nou, dat heb ik dus ook weer gedaan op Barbados haha, wat een beleving! Een paar dagen terug, speelde Isis met 2 super lieve meisjes hier op het strand. Meteen vriendinnen voor het leven. Haar moeder bleek een yoga docente te zijn, zij en haar man fanatieke surfers- mooie klik.

Vanmorgen op pad gegaan, naar hun nieuwe lounge bar, die ze een paar maanden geleden hadden geopend. 10 km verderop, daar had ik een half uur voor gerekend en ik vergat even, dat alles hier ‘Barbados style’ is, dat duurt dus echt veeeeellll langer, met file en slecht wegdek en een gammele auto uit die uit elkaar gevallen is en ergens op de weg gewoon stil staat. Ahhh shit, herkenbaar, hoe de yoga cursisten soms gehaast bij mij de studio binnen komen lopen…..eh rennen. Nu was ik de cursiste, die te laat zou komen….mmm balen.

Eindelijk mijn auto geparkeerd en nu op zoek naar de Blue Pinnaple, waar de yoga les zou zijn. Nergens bordjes, dan maar ouderwets ‘de weg vragen’. Niemand had enig idee. De minuten tikten verder en ik dacht…nu kan ik echt niet meer de les binnen vallen, maar wil toch weten waar het is voor volgende keer, dus ik zoek verder. Na een stuk of 5 mensen gevraagd te hebben, liep ik teleurgesteld terug naar mijn auto. …niet gelukt…dan word ik ineens aangesproken door een local. Eigenlijk wilde ik hem afwimpelen, nee geen zin om iets te kopen of wat dan ook. “ohh no lady, don’t want to sell you something, want to help you”. Ach wat ontzettend lief! Hij wees me de weg en als dank gaf ik hem een dikke omhelzing.

Ja hoor, daar op het strand, voor de Lounge Bar, was een groep van ongeveer 12 personen, yoga aan het doen. Fantastisch uitzicht over de oceaan en de golven hoorde je lekker op het strand breken. Zo balen dat ik te laat was….maar, ik dacht….ga toch even dichterbij kijken en oog contact maken, kijken of ik nog mee mag / kan doen. En ja hoor, de docente ‘Naomi’, herkende mij en maakte het gebaar van ‘kom erbij’. Iets wat ik van mezelf herken van beach yoga. Elke zomer geef ik 6 vrije inloop yoga lessen per week op het Ouddorpse strand, en toeristen moeten dan ook wel eens even zoeken. Ik glimlach dan ook altijd even enthousiast; kom erbij…no worries! Nu mocht ik aansluiten, maar het stukje strand waar de yoga les was, was al vol. Ik kon nog net op een soort boulevardje ernaast. Zo’n wandelpad die je wel eens langs het strand ziet. Die was behoorlijk breed en ik nam 80 cm mat in, daarnaast nog ruimte zat om er moeiteloos langs te lopen. Heb ik net mijn matje uitgerold en doe eindelijk mijn eerste houdingen, komt er zo’n kranig oud dametje langs stappen in hoog tempo, zo’n zonnebril met klepjes omhoog en een zonneklep op, buideltasje om haar middel haha, heb je het beeld? Al doorstappend, snauwt ze naar mij: “move away from the boardwalk!!” Ok…eh nee, ik blijf…iedereen kan er langs en ik heb teveel zin in mijn yoga les, die ik al voor de helft gemist heb.

Nog een half uur heerlijk yoga gedaan, een pittige vinyasa flow, met intense houdingen achter elkaar. Houdingen die de helft van de groep maar mee kon doen mmmm en het tempo lag behoorlijk hoog. Naast de brekende golven, had de docente muziek aangezet, waardoor haar stem niet goed verstaanbaar was.  Het was duidelijk een docente zelf haar practice goed deed, ze vouwde zich moeiteloos in de houdingen, begeleide de deelnemers prettig en deed alles heel goed voor. Prachtig uitzicht onder de schaduw van een boom, zakte ik na de les weg in een heerlijke svavasana. Wat fijn om een yoga les te ontvangen! Super.

Na de les hebben we nog even gekletst, super leuk en actieve vrouw met een lichaam dat duidelijk veel aan yoga doet. Zij en haar man hebben een mooie tent aan het strand en het was heerlijk om na de les, daar te ontbijten. Even zat ik alleen, tot een gezin uit Canada mij aansprak “ you have done yoga before haha, I could tell, how easy it was for you”. Nou ja, ik maak makkelijk contact, dus aangeschoven bij dit gezin. De vader en moeder waren fysiotherapeut geweest en arts, genoeg om over te praten qua gezondheid en lichamelijke klachten. De dochter was net afgestudeerd en is aan het begin van haar leven, om alles te ontdekken…het leven te ontdekken….heerlijk. Als ik iets van inspiratie mee zou willen geven is:

BLIJF ONTDEKKEN !….het leven is mooi…

Groetjes Bellatrix